TAPAHTUU 2018

 American Studies ja yhdistyksen vuosikokous pidettiin Helsingissä 7.4.2018

Ohjelma löytyy Koulutus-osiosta.

 

Kesäkurssi British Studies Helsingissä elokuussa 2018

Perinteinen kesäkurssimme järjestetään ensi kesänä Helsingissä 1.-3.8.

Tarkempia tietoja Koulutus-osiossa.

    

Opinto- ja täydennyskoulutusmatka Kanadaan kesäkuussa 2018

Yhdistys järjestää 7.-19.6. opinto- ja tutustumismatkan itäiseen Kanadaan. Matka sisältää koulutusosuuden ja tutustumisia paikallisiin kouluihin sekä kohteisiin. Alustava matkareitti on Toronto, Niagaran putoukset, Ottawa, Quebec City ja Montreal. 

Katso tarkemmat tiedot Opintomatkat-osiosta.

  

Täydennyskoulutusmatka Irlantiin kesä-heinäkuussa 2018

Kaikkien asteiden englanninopettajille tarkoitettu täydennyskoulutuskurssi järjestetään Dublinissa 30.6.-8.7. Huom! matka on siirtynyt päivää aikaisemmaksi aiemmin ilmoitetusta.

Tarkemmat tiedot matkasta löytyy Opintomatkat-osiosta.

  

Syyskauden tapahtumia 

Opintomatka Lontooseen suunnitteilla itsenäisyyspäivän aikoihin.
Yhdistyksen 70-v. -juhlaseminaari 17.11. Hotelli Arthurissa Helsingissä.

 

 

6. LUOKAN KOE 

 

Kooste vuoden 2018  6. luokan kokeen palautteista on tulossa kotisivuille lähiaikoina..

 

 

KILPAILUT

 

Competition for Students - Oppilaskilpailu

Video Competition - This is how we use english

 

We invite primary and secondary school students (ala- ja yläkoulu, lukio, ammatillinen toinen aste) to take part in a video competition.The subject and the genre are free. Introduce yourself, your school, your favourite places or pastimes in English. Or tell a story or joke, act or make an animation in English. Give your video a catching name.  Work alone or in a team. Do not forget to give credit to all team members on the video. The videos can be made at home or at school. Teachers are asked to choose a maximum of five videos. Maximum length of video: 2-3 min. Please place your video on a public platform (e.g. YouTube, Vimeo, Dropbox) and send us a link to it, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Suomen englanninopettajat ry reserves the rights to use the videos in our webpages, courses and seminars.  The competition closes on 30th April 2018. Prizes will be awarded to the best video in each category.

 

 

Kielihaaste 2018 - SUKOL ry:n järjestämä kilpailu

 

#kielihaaste2018 on yli 13-vuotiaille tarkoitettu kampanja, jonka tavoitteena on kannustaa lukemaan kirjoja ja opiskelemaan vieraita kieliä. Kilpailun järjestää Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry Otavan kirjasäätiön tuella. 

Kielihaasteeseen voivat osallistua kaikki yli 13-vuotiaat. Haaste on avoin myös aikuisille osallistujille. Haasteessa on kolme sarjaa: yksilö-, ryhmä- ja luokkasarja. Ryhmä- ja luokkasarja on suunnattu kouluille ja oppilaitoksille. Luokkasarjassa haastesuoritus tulee suunnitella ja toteuttaa koko luokan yhteistyönä. Haasteeseen voi osallistua vain yhdellä haastesuorituksella, johon kuuluu neljä suoritettua haastetta. Haasteet voi suorittaa koulussa opetetuilla kielillä.

Kilpailuaika ja ilmoittautuminen

Kilpailuaika on 2.3.–16.5.2018. Osallistujien tulee ilmoittautua haasteeseen osoitteessa www.sukol.fi/kielihaaste2018. Ilmoittautumisessa pyydetään seuraavia tietoja: luokan, ryhmän tai henkilön tiedot, luokan tai ryhmän vastuuopettajan nimi ja yhteystiedot. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään tilinumeroa palkintorahan maksamista varten. Palkintorahan saaja sitoutuu jakamaan voittosumman haasteeseen osallistuneiden kanssa.

Kilpailun voittajat julkistetaan 25.5.2018 Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry:n WWW-sivuilla. Luokka- ja ryhmähaasteeseen osallistuvien opettajille ilmoitetaan asiasta myös henkilökohtaisesti. Kilpailussa palkitaan parhaat tai suosituimmat haastesuoritukset.

Rahapalkintoja jaetaan yhteensä enintään 5000 euron arvosta. Palkintoraha riippuu kilpailusuoritusten määrästä.

Vaatimukset suoritukselle

Haasteet tulee tallentaa sähköiseen muotoon ja julkaista esimerkiksi Instagramissa, Youtubessa tai vastaavassa julkisessa sovelluksessa. Haasteen yhteydessä julkaistaan tunniste #kielihaaste2018

Videot voivat olla esimerkiksi animaatioita, haastatteluja, uutispätkiä tai näytelmiä. Videolla ei saa olla tekijänoikeuslain alaista materiaalia. Yksittäinen video saa olla korkeintaan 1,5 minuutin mittainen.

Videon voi kuvata videokameralla, tabletilla tai matkapuhelimella. Pyydämme kiinnittämään huomiota äänen ja kuvan laatuun.

Haasteeseen osallistujien tulee lähettää linkki suorituksiin sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 16.5. mennessä. Linkin lisäksi sähköpostiin tulee liittää luokan, ryhmän tai osallistujan tiedot, haasteen nimi ja enintään A4-sivun mittainen kuvaus neljän haasteen sisällöistä. Sähköpostissa tulee myös toimittaa oppilaiden ja osallistujien kuvaus- ja julkaisuluvat. Osallistujat antavat SUKOLille oikeuden julkaista haastesuorituksiaan liiton kanavilla.