YHDISTYKSEN TOIMINTA 2018

American Studies ja yhdistyksen vuosikokous pidettiin Helsingissä 7.4.2018

Kesäkurssi British Studies Helsingissä elokuussa 2018

Perinteinen kesäkurssimme järjestetään ensi kesänä Helsingissä 1.-3.8.

Tarkempia tietoja Koulutus-osiossa.

    

Opinto- ja täydennyskoulutusmatka Kanadaan kesäkuussa 2018

Yhdistys järjestää 7.-19.6. opinto- ja tutustumismatkan itäiseen Kanadaan. Matka sisältää koulutusosuuden ja tutustumisia paikallisiin kouluihin sekä kohteisiin. Alustava matkareitti on Toronto, Niagaran putoukset, Ottawa, Quebec City ja Montreal. 

Katso tarkemmat tiedot Opintomatkat-osiosta.

  

Täydennyskoulutusmatka Irlantiin kesä-heinäkuussa 2018

Kaikkien asteiden englanninopettajille tarkoitettu täydennyskoulutuskurssi järjestetään Dublinissa 30.6.-8.7. Huom! matka on siirtynyt päivää aikaisemmaksi aiemmin ilmoitetusta.

Tarkemmat tiedot matkasta löytyy Opintomatkat-osiosta.

  

Syyskauden tapahtumia 

Opintomatka Lontooseen suunnitteilla itsenäisyyspäivän aikoihin.
Yhdistyksen 70-v. -juhlaseminaari 17.11. Hotelli Arthurissa Helsingissä.
 

 

6. LUOKAN KOE  

Kooste vuoden 2018  6. luokan kokeen palautteista on tulossa kotisivuille lähiaikoina.

 

 

KILPAILUT

 

Video Competition - This is how we use English -oppilaskilpailun tulokset on julkistettu 

Videoita tuli eri sarjoihin seuraavasti:  

Alakoulu: 2 

Yläkoulu: 1 

Lukio ja ammatillinen toinen aste: 7

 

Kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita. Tarkoituksenamme on esittää voittajavideot yhdistyksen 70-vuotisjuhlassa marraskuussa 2018. 

Sarjojen voittajat: 

Alakoulu: Veeti Kotikangas, Oulunsalon Kirkonkylän koulu

Yläkoulu: Saara Piirainen, Kajaanin Lehtikankaan koulu

Lukio ja ammatillinen toinen aste: Linn Nylund, Elsa Rosenqvist ja Cajsa-Stina Ahlskog, Fria kristliga folkhögskolan

Onneksi olkoon voittajille! 

 

 

Kielihaaste 2018 - SUKOL ry:n järjestämä kilpailu

 

#kielihaaste2018 on yli 13-vuotiaille tarkoitettu kampanja, jonka tavoitteena on kannustaa lukemaan kirjoja ja opiskelemaan vieraita kieliä. Kilpailun järjestää Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry Otavan kirjasäätiön tuella. 

Kielihaasteeseen voivat osallistua kaikki yli 13-vuotiaat. Haaste on avoin myös aikuisille osallistujille. Haasteessa on kolme sarjaa: yksilö-, ryhmä- ja luokkasarja. Ryhmä- ja luokkasarja on suunnattu kouluille ja oppilaitoksille. Luokkasarjassa haastesuoritus tulee suunnitella ja toteuttaa koko luokan yhteistyönä. Haasteeseen voi osallistua vain yhdellä haastesuorituksella, johon kuuluu neljä suoritettua haastetta. Haasteet voi suorittaa koulussa opetetuilla kielillä.

Kilpailuaika ja ilmoittautuminen

Kilpailuaika on 2.3.–16.5.2018. Osallistujien tulee ilmoittautua haasteeseen osoitteessa www.sukol.fi/kielihaaste2018. Ilmoittautumisessa pyydetään seuraavia tietoja: luokan, ryhmän tai henkilön tiedot, luokan tai ryhmän vastuuopettajan nimi ja yhteystiedot. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään tilinumeroa palkintorahan maksamista varten. Palkintorahan saaja sitoutuu jakamaan voittosumman haasteeseen osallistuneiden kanssa.

Kilpailun voittajat julkistetaan 25.5.2018 Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry:n WWW-sivuilla. Luokka- ja ryhmähaasteeseen osallistuvien opettajille ilmoitetaan asiasta myös henkilökohtaisesti. Kilpailussa palkitaan parhaat tai suosituimmat haastesuoritukset.

Rahapalkintoja jaetaan yhteensä enintään 5000 euron arvosta. Palkintoraha riippuu kilpailusuoritusten määrästä.

Vaatimukset suoritukselle

Haasteet tulee tallentaa sähköiseen muotoon ja julkaista esimerkiksi Instagramissa, Youtubessa tai vastaavassa julkisessa sovelluksessa. Haasteen yhteydessä julkaistaan tunniste #kielihaaste2018

Videot voivat olla esimerkiksi animaatioita, haastatteluja, uutispätkiä tai näytelmiä. Videolla ei saa olla tekijänoikeuslain alaista materiaalia. Yksittäinen video saa olla korkeintaan 1,5 minuutin mittainen.

Videon voi kuvata videokameralla, tabletilla tai matkapuhelimella. Pyydämme kiinnittämään huomiota äänen ja kuvan laatuun.

Haasteeseen osallistujien tulee lähettää linkki suorituksiin sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 16.5. mennessä. Linkin lisäksi sähköpostiin tulee liittää luokan, ryhmän tai osallistujan tiedot, haasteen nimi ja enintään A4-sivun mittainen kuvaus neljän haasteen sisällöistä. Sähköpostissa tulee myös toimittaa oppilaiden ja osallistujien kuvaus- ja julkaisuluvat. Osallistujat antavat SUKOLille oikeuden julkaista haastesuorituksiaan liiton kanavilla.